Skweeek!

Vuosien saatossa Skweee-spesiaaleillaan yleisöä hytkyttänyt turkulaisposse räväyttää tänä vuonna nimellä Harmönia Show 2013. Soittajia löytyy Turun ohella aina Azerbaijania myöten, Bakussa syntynyt DJ Zuzu piipahti Ilmiössä jo vuonna 2011. Tällä kertaa hän palaa DJ-keikan sijaan livekeikalle Ya Tosiba -yhtyeensä kanssa. Ya Tosiban modernin rytmikkäässä musiikissa on ripaus itämaisia vivahteita ja eksoottista räppäämistä – tekstit ovat meykhana-runoutta, kaukasuksen alueen perinnelyriikkaa!

DDR:n Karl Marx Stadtissa syntynyt muusikko Karl Marx Stadt tunnetaan puolestaan kenties parhaiten breakcore-juuristaan, mutta hän on kunnostautunut myös skweeen saralla. Leikkimielisen musiikkinsa säveltämisen lisäksi hän pyörittää Saksassa alan ensimmäistä levy-yhtiötä.

Turun oma Mesak feat. Claws Costau -kaksikko kiertää tänä vuonna festivaaleja muun muassa Itävallassa, Alankomaissa ja Espanjassa, mutta ehtivät onneksi jälleen Ilmiöönkin. Lisäksi ottavat he mukaan yhden toverin: Kanttoripoika Espoon Bembölestä on hämmentänyt musiikillaan Bembölen ulkopuolellakin abstraktimman tanssi- ja synamusan ystäviä.