29.7.2017

ALL IS FULL OF FOOD

Rakkaus ruokaan räiskyy tämän vuoden festivaalilla! Yleisön makusilmuja kutkutellaan laadukkaalla lähiruualla, puhtailla raaka-aineilla sekä kansainvälisillä höysteillä. Ruokamaailman kojuilla pääsee haarukoimaan annoksia 2-15 eurolla ja ravintoa on tarjolla myös maidottomana, gluteenittomana ja vegaanisena.

 

VG Wok

Aasialaista kasvis- ja vegaaniruokaa valmistava VG Wok on muutamassa vuodessa muodostunut turkulaisen ravintolakulttuurin klassikoksi. Thaimaalaiset ja vietnamilaiset ruokalajit ovat kevyttä syntiä nautittavaksi, sillä ruuanlaiton periaatteina toimivat sekä ekologisuus että terveellisyys. Keveys on kuitenkin ainoastaan eettistä, sillä VG Wokin annokset ovat tunnetusti tuhteja ja pitävät nälän pitkään loitolla.

VG Wok FB
https://vg-wok.com/

 

The Alexanders

Isän ja kolmen veljeksen perheyritys tarjoaa festivaalilla street foodia ryyditettynä eri maiden vivahteilla. Veljekset ovat keränneet annoksiin vaikutteita muun muassa intialaisesta, kiinalaisesta, japanilaisesta ja meksikolaisesta ruokakulttuurista.

The Alexanders FB

 

Juurikas

Vegaanista lähiruokaa kemiöläiseltä luomutilalta! Juurikkaan annosten raaka-aineet on pyritty nostamaan pääasiallisesti oman maan mullasta ja ne ovat sekä vegaanisia että joko valmiiksi tai pyynnöstä gluteenittomia. Juurikkaan tarjontaan kuuluu mm. tuhti falafelannos ihanilla sooseilla, mausteisen vegaani-makkaraisen sisältävä veg-dog ja makeannälkään vohveleita, jäätelöä ja sorbetteja.

Sokerikulma FB
https://sokerikulma.wordpress.com/

 

Penalty Burger

Penalty Burgerin huippupurilaisten salaisuus on tuoreissa ja kotimaisissa raaka-aineissa. Suoraan leipomosta tulleiden mehevien sämpylöiden välistä löytyy paikallisen lihamestarin jauhamia pihvejä ja kasvissyöjille on puolestaan tarjolla seitania. Marinadit ja kastikkeet on luonnollisesti valmistettu itse tuoreista raaka-aineista.

Penalty Burger FB

 

Turku Kahvilla

Festivaalisuoritustaan voi parantaa säännöllisellä kofeiinitankkauksella! Tänä vuonna yleisön kahvivajareista huolehtii italialaisen Piaggio Ape -mopoauton päälle rakennettu espressobaari. Laadukkaat erikoiskahvit tulevat Turun kahvipaahtimolta ja myllyissä pyörii sekä brasilialaisia että indonesialaisia papuja. Sumpin saa halutessaan myös soija- tai kauramaidolla ja myynnissä on myös pientä makeaa.

#turkukahvilla
https://turkukahvilla.fi

 

 

 NOMNOM!

 

Kuva: VGWok
Taustakuva: The Alexanders