29.7.2017

AMON DÜDE & SAMI PEKKOLA

14:45 // LIITERI

 

Muistatteko missä tapasitte toisenne ekaa kertaa?

 

Amon Düde: Ei mitään muistikuvia!
Sami Pekkola: Soitit dj-setissä Mr. Bunglea, olisko ollut Villassa, tulin kommentoimaan.

 

Siitä kohtaamisesta taitaa olla jo tovi vierähtänyt?

 

AD: No on, vissiin kohta 20 vuotta. Ainakin 15.

 

Huomasin että ILMIÖn ohjelmistossa on tänä vuonna erityisen paljon erityistä synergiaa. Se ei ole ollut ainakaan tietoisena tarkoituksena.
Mistä tämä idea esiintyä kahdestaan teille tuli? Mähän kysyin ekaks vaan Düdea, mutta kohta jo Pekkola-kimppakivaa sieltä tarjottiin. Halusiko Sami pelkästään päästä paikan päälle vai onko teillä ollut duo mietintämyssyssä jo ennestään?

 

AD: Meillähän on ollut teorian tasolla jo ainakin 10 vuotta ollut olemassa duo, joka tekee täydellistä musaa, fonin ja ”elektroniikan” saumaton yhteys tyyliin Jon Appleton & Don Cherry. Heikosti ollaan kuitenkin saatu tätä konkretisoitua. Muisteltiin jopa, että tämä H2Ö-keikka (ILMIÖ, toim. huom.) olisi ensimmäinen Suomessa, mutta oltiinkin molemmat vaan blokattu mielistämme yksi katastrofaalisen huono esitys Helsingissä

 

SP: Yksi epävarma on myös Vastavirta-klubilla 2007, ei havaintoa tarkasta kokoonpanosta.

 

AD: Duokeikoista ollaan puhuttu jatkuvasti, mutta niitä ei ole kovin montaa ollut loppujen lopuksi, ja nekin sitten aika ihme paikoissa, yksi oli jossain Sheffieldin lähiössä, minne en löytänyt ja soittelin puhelinkopista epätoivoisesti ohjeita ja koitin selittää missä olen. Toinen, samalla reissulla, oli vissiin kun ängettiin Six Organs Of Admittancen lämppäriksi Cambridgessä, aika sekava ilta. Muistatko Sami miksi me oltiin Englannissa tuolloin? Taisin tuolla kiepillä päätyä ATP-festareille Ashtray Navigationsin rumpalina?

 

SP: Me oltiin ihan kiertueella, mutta vaan toi Six Organs-ilta soitettiin kahdestaan.

 

AD: Ai niin totta, Sheffieldissä olikin iso kööri porukkaa lavalla. Kuinka monta keikkaa me ollaan duona siis loppujen lopuksi edes soitettu, kolme? Helsinki, Cambridge, Tukholma? Viime aikoina ollaan soitettu myös triokeikat, ensin Pekka Airaksisen ja sitten Jukka Nousiaisen kanssa. Kaiken kaikkiaan, nyt aika on kuitenkin kypsä ja voimme toteuttaa duokonseptin sellaisena kuin olemme sen mielissämme kuvitelleet kaikki nämä vuodet.

 

Okei. Kuulostaa lupaavalta! Täytyykin taltioida kunnolla teidän ILMIÖ-show, jottei traumapoliisit pääse ryöstämään muistipankkia tällä kertaa.
Jos meidän ohjemistosta löytyy artisteja, joiden keikan haluatte ehdottomasti nähdä, niin vinkatkaa ihmeessä myös lukijoille, kun saattaa olla että seilataan taas kerran siellä tuntemattoman marginaalin alapuolella. Voin ottaa mahdolliset päällekkäisyydet ja toiveet huomioon sitten soittoaikatauluja viimeistellessä.

 

AD: Rene Kita nyt ainakin, kun hänet vihdoin on saatu esiintymään! Renen Synaplop-kasetti (Lal Lal Lal) on järkyttävän hyvä! Ja toki myös nykyään suht harvoin keikkaileva Keuhkot. Anagrammien ystävää kiinnostaa nerokkaasti nimetty Kelohirsistä Läpikäy Korppi. Lastumäen debyyttikeikka, Tuula Amberla, IAX, Pöllötulkki & Hilloampulli, Tuusanuuskien comeback…onhan näitä!

 

SP: Hienosti tosi paljon uutta musaa. Myös vanhoilta tutuilta eli pyrin katsomaan kaikkea mahdollista, mutta ainakin Tuusannuuskat,  Pöllöt, IAX ja Pöllötulkki & Hilloampulli. Oon kova Kaukolampi-fani ja tämä kiinnostaa kovasti.