29.7.2017

TUULA AMBERLA & PIENI JAZZYHTYE

15:00 // PAVILJONKI

 

Mitäpä kuuluu, Tuula? Mukavaa että pääset vihdoin meidän kinkereihin mukaan.

Hyvää kiitos! Uittamo kuulostaa niin hyvältä, että tässä jo odotan kesää ja Ilmiötä.

Olenko täysin väärässä, jos väitän, että olet aktivoitunut viime aikoina musiikin suhteen? Ainakin keikkamainoksia pistää silmään siellä täällä. Tai, ehkä sitä on vaan itse ruvennut huomioimaan ympäristöään taas eri kulmasta.

Olen kyllä aktivoitunut ja aika reippaastikin. Keikkoja on ollut Oulusta Kotkaan ja vastaanotto aivan lämpimintä. Uusi julkaisukin siintää mielessä, kun vain keksisi millainen, kenen kanssa ja miksi.

Muistan kun joskus puolustin Twitterissä Metallican ja Lou Reedin yleisesti halveksittua yhteislevyä Lulua ja varsinkin sen huikeaa päätösbiisiä Junior Dadia. Hyppäsit komppaamaan yksinäistä mielipidettäni. Onko Lululla sinulle jokin erityinen merkitys?

Metallican soundi on niiiiiin komea! Ja kun sen yhdistää Lou Reedin nerokkaaseen tapaan rytmittää tekstiä ja tulkita, niin siitähän tulee aivan ainutlaatuista. Laulaja soluttautuu yhdeksi instrumentiksi bändiin, siitä tulee aikojen alun meininkiä.

Olet keikkaillut paljon Tero-Petrin kanssa, mutta ILMIÖssä esiinnyt jazzyhtye taustalla. Mistä olet heidät löytänyt?

Omalla Lulullani ja muilla soololevyilläni kapellimestarina ja sovittajana on toiminut kitaristi Ilpo Murtojärvi. Ilpo on jazzmuusikko, ja levyilläni on soittanut monia jazzmuusikkoja, esim. Severi Pyysalo ja Antti Sarpila. Ilmössä minua säestää Pieni Jazz-yhtye: Ilpo Murtojärvi (kitara), Samuli Nieminen (saksofoni), Vesa Saloranta (basso) ja Mikko Maunula (rummut). Meno on siis aika alkuperäisen indie-iskelmä-jazzia!

Tämän kesän festariohjelma kuulutettiin kirkossa aakkosjärjestyksessä. Tuula Amberlaa edelsi teknomaagi Timo Kaukolampi, jonka jo pelkkä nimen rytmi sotki pastorin kieltä siihen malliin että seuraavaksi kappelissa kaikui Tuula Amperlampi. Nähdäänköhän Tuula Amperlampi vielä joskus jollain vaihtoehtofestivaalilla jumputtamassa?

Tuula Amperlampi on aina kiinnostunut hillittömyyksistä ja taiteen reuna-alueiden pettävistä jäistä ja hileistä.