29.7.2017

NORPAS & ILMIÖ

Toisinaan sitä käy niin, että kaksi festivaalia vallan tykästyvät toisiinsa.

Taalintehtaalla Kemiönsaaressa järjestettävä Norpas festival ja ILMIÖ ovat solmineet uuden taidevaihto-yhteistyön, jonka ensimmäisestä hedelmästä voidaan nauttia tänä kesänä kummallakin festivaalilla.

ILMIÖssä ja Norpaksessa nähdään Marie Rayn (Oceane Bruel & Dylan Arnold) Trespassers pocket -installaatio, joka on joukko ympäristöönsä reagoivia eleitä. Installaatio muovautuu kumpaankin ympäristöön luoden oman kokonaisuutensa, joka tuo esiin uusia mahdollisuuksia sekä yksityiskohtia niin Uittamon kuin myös Norpaksen masuunin luonnossa, samalla sitoen festivaalipaikat toisiinsa.

Eli siis mikä Norpas?

Norpas festival on vapaan kulttuurin festivaali, joka järjestetään kuudetta kertaa 4.-6.8. Taalintehtaalla. ILMIÖn lailla Norpaksen ohjelmistoon kuuluu monipuolisesti eri taiteenaloja sekoittavaa ohjelmaa ja mielenkiintoisia esiintyjiä. Festivaali järjestetään tunnelmallisessa ja intiimissä ympäristössä vanhassa ruukkikylässä Saaristomeren rannalla.

Sympaattisessa saaristokylässä esiintyvät mm. Tiiu Helinä duona veljensä Samuli Tannerin kanssa, Suomen jazzkitaristien kärkikastiin kuuluva Raoul Björkenheim, Liima -yhtyeestäkin tuttu perkussionisti Tatu Rönkkö sekä ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä postworld -musiikiksi itseään kuvaileva Za!

Keikkoja voi katsella myös kotoisasti kokkauksen lomassa Marquetin paellakonserteissa, jossa paellan valmistuksen (ja maistelun) ohessa voi kuunnella useita artisteja Lau Nausta elektroduo Los Volubleen. Norpaksessa voit osallistua lisäksi keppihevoskurssille, VJ/Live Cinema -työpajaan tai mennä vaikkapa kupattavaksi!

ILMIÖ suosittelee!

Koko Norpaksen ohjelmisto ja lisätietoja
www.festivalnorpas.fi

ILMIÖn taideohjelma julkistetaan kokonaisuudessaan heinäkuun alussa.

Kuva: Niilo Rinne