ILMIÖ + H2Ö + ILMIÖ = 10

ILMIÖ on intiimi. ILMIÖ on vehreä. ILMIÖ on intensiivinen. ILMIÖllä on historia!

Ensimmäinen ILMIÖ järjestettiin Uittamolla 2009, minkä jälkeen kurittomasta musiikin ja taiteen juhlasta päästiin nauttimaan vielä neljänä peräkkäisenä vuonna. Kesällä 2014 pienelle festivaalille luotiin merellinen sukulaissielu H2Ö, joka täytti Ruissalon teollisen telakka-alueen kolmena vuonna. H2Ön jatkettua asfalttiviidakosta vehreämmille laitumille, teki ILMIÖ odotetun paluunsa viime kesänä. Summa summarum – tänä vuonna juhlitaan siis jo festivaaliparin yhdistettyä kymmenvuotisjuhlaa! <3

Sen kunniaksi järjestimme kesäkuussa Facebook-kilpailun, jossa ihmiset saivat kertoa muistojaan festivaaleilta. Olemme koonneet osan ilahduttavista vastauksista alle.

Muistele, fiilistele, hikoile ja tunnelmoi.

“Viime vuonna valmistauduin lähtemään ilmaiskeikkoja kuuntelemaan kun taaaaaaaaaas jäi lippu ostamatta, mut just kun olin ovesta ulos astumassa, soitti ystävän portilta ja kertoi että joku myi lippuaan siellä. Pääsin sisään jee! Parhaat keikat sitte taas on ehkä Suistamon Sähkö, Plutonium74 ja Rinneradio sekä Koneveljet, jonka keikan aikana nyrjäytin nilkkani niin että onnuin viikkoja. Worth it! Paras festari, parhaat keikat, paras yleisö, paras fiilis. #aah #nautintästä

“Paras muisto H2Ö:stä vuodelta 2015. Ystävän kanssa löhähdettiin säkkituoleihin nautittimaan Joose Keskitalon keikan rauhoittavasta tunnelmasta ja vähän ajan päästä tanssittiinkin jo hulluna ilmiömäisen K-X-P:n tahtiin uusien tuttavuuksien kanssa.”

“Ilmiö, vuosi oli X. Puuliiteri oli verhottu futuristisiin nanomateriaaleihin, jotka käänsivät lämmön tanssijoihin ja valot ja laserit kaikkialle. Lavalla pyöri SKWEEEEEEE deejiit ja ikiseksikäs Baba Stiltz. Mikään ei tuntunut enää todelliselta sen jälkeen.”

“Oli ilmiömäinen reissu Ilmiöön! Liftasin neljättä tuntia H:ngissä kun sain kyydin ja lopulta kundit ajo mut portille asti (vaikka itse olivat matkalla Poriin festaroimaan!)! Juostuani hengen hädässä lempparibändini keikalle vaivaiset about 15 m, ehdin kuin ehdinkin sinne maagiselle paviljongille. <3 Mesta oli upee ja reissut sinne aina ikimuistoisia.”

(Muistaakseni) Ilmiö 2011: Vaja oli jostain syystä vuorattu jollain alumiinilla ja se muuttu aika ripeästi aivan helvetilliseksi saunaksi. Best thing evör.”

“H2Ö 2016. Oltiin pussauskopissa. Nautimme rakkauden energiasta ja tulimme kopista virkistyneinä kauniiseen valoon. :)”

Meille tästä on muodostunut ruuhkavuosia elävien vuosittainen kesätapaaminen. Asutaan sen verran lähellä tapahtumapaikkaa, että festaria edeltävät legendaariset etkot ja usein vielä legendaarisemmat jatkot. Paikan päällä unohtumattominta on ollut kun löytää itsensä pimeästä liiteristä tamppaamassa hikisessä hurmostilassa tai se kun keikka jää väliin kauan jonotetun huurteisen päästyä huulille samalla treffatun kaverin kanssa vaihdettaessa kuulumisia.”

Seksikkyyden kesä 2014: hellettä, Turkua sekä festarointia ilman rajoja H2Ön ihanassa pallomeressä kaikkien merenhahmojen ja ystävän kanssa. En unohda sitä kesää koskaan. Ilma oli täynnä sähköä ja rakas synnyinkaupunkini täynnä intoa ?”

Ainakin Ilmiössä on aina ollut huikea meno. Parasta seuraa, parhaimmassa ympäristössä, upeat esiintyjät ja oheistapahtumat. Tapahtuma isolla T:llä ja usein tulee muisteltua männä vuosien ILMIÖitä kavereiden kera. Ehkä paras jossa olen ollut niin Ilmiö 2013.”

Parhaimpiin muistoihin kuuluu kun H2Ö:ssä tanssittiin monta tuntia parhaan ystäväni kanssa ja soitettiin rumpukapuloilla niihin puomeihin, siitä onkin kapulat edelleen muistona kämpän seinällä! Ilmiössä viime vuonna parasta oli Robert Ensiö Niemistön keikka jota illan hämärässä kuuntelin kalliolta. ✨”

“Alusta asti ollut mukana…upeita muistoja on on niin paljon. Fiilistä! Pepe Le Mokon keikka äkkisältään muistuu mieleen. olisko ollu 2015. Vaikkei ollut edes kauniissa luonnossa ulkolavoilla, kokemus oli harvinaisen aito ja ikimuistoinen. Sitten tietysti miniwoodstock-karkeloinnit päälavalla kuten Kuusumun Profeetan spektaakkelit… Tyynysota oli myös hauska. Se ei ollut siis esiintyjä lavalla vaan tyynysota. Ja varmasti törmäsi sellaisiinkin vanhoihin kivoihin tuttuihin, joita ei enää näe…”

Viime kesän Ilmiössä mahtavan auringonlaskun aikaan rannassa soitti Burning Hearts just siihen hetkeen täydellistä musiikkia, mulla oli paljaat varpaat rantahiekassa ja seurakin oli parasta mitä tiedän. Se hetki oli vaan niin hieno! <3”

 

Kiitos kaikki menneet ja tulevat rakkaat. Lauantaina pistetään taas jalalla koreasti!

 

1. kuva: Aino Salmi
2. kuva: Anu Leppäharju