Kuumisten Tuulen Viemää on ylöspäin ja taakse suunnattu iloinen räkäisy

 

Hei Kuuma Ankanpoikanen! Tervetuloa ILMIÖön. Kertoisitteko aluksi, keitä te olette? Tyyli on vapaa.

Terve, Ilmiö! Ollaan Sirpa ja Merja Kuumasta Ankanpoikasesta. Tehdään nukketeatteria ja vähän muutakin. Ja sitten taas nukketeatteria.

 

Onko teillä idoleja, ja ketkä ovat vaikuttaneet eniten työskentelyynne taiteilijoina?

Onko meillä yhteisiä ideoita? Ei kun idoleita… oho…  mutta siis joka tapauksessa tuntuu että taiteelliseen työskentelyymme vaikuttaneet on sillain pieninä palasina maailmalla.  Palasista kehkeytyy jonkin sortin kokonaisuus. Frankenstein, vois joku sanoa. Ainakin jos on idoleista kyse. Tai ei meillä kyllä oikeestaan semmosia ole. Ideoita meillä on. Ehkä ne on se meidän Frankenstein. Sitten välillä tuntuu että vaikutetaan aika paljon itse omaan työskentelyymme. Välillä taas ei. Se on jännää.

 

Kuinka pitkään olette työstäneet Tuulen Viemää?

Jollain mittapuulla mitattuna koko elämämme (tiedostamatta), ja toisella mittapuulla +8 päivää (tiedostaen). Aateltiin tehdä vielä yksi teidostava päivä lisää.

 

Hoidatteko itse kaiken puvustuksesta lavastukseen?

Kyllä vain! Ainoat mitä ollaan varastettu, on itse esitys ja musiikit.

 

Vuoden 2017 ILMIÖssä nähty Titanic yhdisteli leikkisyyttä esitystaiteeseen, kuinka se näkyy Tuulen Viemäässä?

Sama tyyli, eri esitys. Ja esitystaide on meille aika vieras käsite. Vastaamme kuitenkin varmuuden vuoksi että … kyllä. Silleen me vastataan varmuuden vuoksi oikeastaan kaikkiin muihinkin kysymyksiin.

 

Esityksenne voidaan nähdä jatkumona nykynukketeatterin kaanonissa. Millaiseen nykyteatterin genreen esitys voitaisiin lokeroida?

Hmm. Räkäisy? Ei vasten kasvoja tietenkään. Sellanen iloinen ylöspäin ja taakse suunnattu.

 

Millainen rooli yleisöllä on esityksessä?

Ihana! Ja paras! Ne saa vaan kattoa ja ihailla, ei tarvi tehä muuta!

 

Millaisia projekteja teillä on tulossa?

Kuumikselta tulee kaks lastenjuttua syksyllä. Että voidaan sitten kilpailla toisiamme vastaan. Toinen kertoo susista ja toinen jöröjukasta. Me ollaan jakauduttu niihin. Ja millaisia ne on? Varmaan tosi hyviä. Semmosia hauskoja mtta samalla syvällisiä. Semmosia, jonka jälkeen sen viisvuotiaan katsojan maailma ei tuu koskaan olemaan sama kuin ennen. Tai jotain semmosta ollaan ainakin ajateltu.

 

Mitkä ovat teidän lemppariartistit ja ilmiöt vuoden 2018 ILMIÖssä?

Sirpa: mua kiinnostaa Heppatyttöjen demo, ja jos saa vain kaksi pändiä sanoa, niin sanon Maria ja Marsialaiset, sekä Black trumpets.

Merja: mua kiinnostaa kaikki, tai siis .. en mä oo vielä ehtinyt kauheesti perehtyä. Joo. Kaikki.

 

Kuuma Ankanpoikanen esiintyy Lehto-lavalla 16.30-16.45.