MONITAITEEN PÖYTÄ ON KATETTU

Poor Butterfly - Erika Malkki & Aino Lehtovaara

Kuva: Poor Butterfly – Erika Malkki & Aino Lehtovaara

ILMIÖ tarjoilee tänäkin vuonna kansainvälisen musiikkiohjelmiston ohella myös monipuolisen kattauksen taidetta. Festipäivänä Uittamon tanssipaviljongin ympäristössä on nähtävissä muun muassa runoja, performanssia, abstraktia maalaustaidetta, outsider-teoksia, veistosinstallaatioita, sekä videotaidetta ja musiikkivideoita pakettiautossa.

ILMIÖn monitaideohjelma koostuu nuorten taiteilijoiden ajankohtaisista ja rohkean kokeilevista teoskokonaisuuksista. Fiskarsilaisen valokuvataiteilija Taru Samolan ja tammisaarelaisen kuvataiteilija Tanja Is:n poikkitaiteellinen projekti käsittelee ihmisyyden ja sovinnaisuuden rajoja. Kaksikko rakentaa festivaalille Rippituoli- ja Uhrialttari -installaatiot – Rippituolin sisällä osallistujat pääsevät tunnustamaan “syntinsä” ja Uhrialttarille voi uhrata ruokia.

Puccinin klassikko-ooppera Madame Butterflyhyn väljästi pohjautuva esitys Poor Butterfly on Erika Malkin ja Aino Lehtovaaran tragikoominen tarina rakastettunsa paluuta odottavasta naisesta. Esitys yhdistelee nukke- ja naamioteatteria, klovnimaisia hahmoja, fyysistä komiikkaa ja elävää musiikkia, jättäen tilaa yllätyksille ja improvisaatiolle.

Turkulainen erityistä tukea tarvitsevien kuvataideryhmien kollektiivi Taidekeskus Into esittää teoksen Into Jazz Band E Rolls, johon on osallistunut yhteensä 40 kuvataiteen harrastajaa. Teokset esitetään kankaalle painettuina.

Vantaalainen lavarunoilija, feministi ja koomikko Nihkee Akka tuo ILMIÖön M-juna -lavarunoesityksen, joka käsittelee sukupuolia, seksuaalisuuksia ja kieroon kasvamista. Tapahtumassa nähdään jo vuosien varrella tutuiksi tullut nukketeatterityhmä Kuuma Ankanpoikanen ja taiteilijakollektiivi Videokaffe.

ILMIÖ jatkaa myös yhteistyötään VAFTin (Video Art Festival Turku) kanssa. Alueelle saapuu viime kesästä tuttu VAFT-mobiili, jossa nähdään videotaiteen lisäksi myös Oulun musiikkivideofestivaalin valkoimaa kotimaisia musiikkivideoita vuosilta 1994-2018.

Varmistuneet taiteilijat ja kollektiivit:

Anu Perkkiö
Duo Kat&Jared
Emelie Luostarinen
Emilia Asplund
Fern Orchestra
Harri Puro
Isto Koskinen
Kuuma Ankanpoikanen
Nihkee Akka
Noora Ojanperä
Oulu Music Video Festival
Pauliina Haasjoki
Poor Butterfly
Taidekeskus Into
Taru Samola ja Tanja Is
Tyttö ja pojat spreijaa
VAFTmobiili
Videokaffe
Villanueva & Nives

Ohjelman ovat kuratoineet Rose Pietola, Roos Hekkens ja Milja-Liina Moilanen.

Lue lisää taiteilijoista taidesivulla!