Taidekeskus Into

Into Jazz Band E Rolls

Teoksen on tuottanut turkulainen erityistä tukea tarvitsevien kuvataideryhmien kollektiivi Taidekeskus Into. Työn lähtökohtana ja inspiraationa on eri aikakausien toisenlainen musiikki, pääasiassa jazz, jota tekijät ovat kuunnelleet työn sisältämiä kuvia tehdessään. Musiikkiteemaan liittyviä kuvastoja syntyi 150 kappaletta ja teosten toteuttamiseen osallistui yhteensä 40 kuvataiteen harrastajaa. Teokset esitetään kankaille painettuina.

Taiteilijat kuuntelivat töitä valmistaessaan musiikkia, joka oli heille pääosin aivan uutta ja ihmeellistä. Musiikki ja muusikot nähdään tuoreesta näkökulmasta. Joku voisi sanoa ulkopuolisen näkökulmasta. Mutta mitä sitten tarkoittaa, jos tekijä on “ulkopuolinen”? Ehkä kaikki tekijät ovat samalla viivalla siinä, että jos emme osaa nähdä sitä ihmistä, joka tekee teoksen, jo yksin tämä saattaa jättää hänet ulkopuoliseksi.

Taidekeskus Into on tehnyt 10 vuotta töitä inkluusion toteuttamiseksi kuvataiteen kentällä. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme huomioida, että myös esimerkiksi kehitysvammaiset tai muuten marginalisoituneet ihmiset tuottavat aitoa taidetta.